Mapa de la innovació social a Catalunya

Link al mapa d’innovació social a Catalunya

Link al formulari per afegir experiències d’innovació social

Presentem el mapa d’innovació social a Catalunya que hem anat configurant durant aquest mesos en el marc de la recerca ‘Barris i Crisi‘. Un mapa general on es poden trobar georeferenciades pràctiques socialment innovadores que considerem rellevants tant pel seu rumb històric com per la seva importància en el moment actual. Les diferents pràctiques que hi podeu trobar, les hem associat a un seguit de categories indicades a la llegenda del mapa:

  1. Solidaritat ciutadana (Bancs de temps, moviments antidesnonaments)
  2. Territori, mediambient i energia (Horts urbans i energia alternativa
  3. Xarxes telemàtiques ciutadanes
  4. Economia i consum alternatiu (Finances socials i grups de consum)
  5. Espais autogestionats

Més que un resultat, considerem que aquest mapa és una eina que tant pot servir per a la pròpia recerca, com per tothom que en vulgui donar ús. Alhora, seguint les indicacions del formulari, qui vulgui enriquir-lo, pot incloure d’altres experiències que encara no han estat introduïdes.

Evidenment, les limitacions d’aquest tipus d’ordenació de la informació són diverses, i som conscients que no mostra tota l’activitat que podríem arribar a considerar socialment innovadora. Esperem que segons seguim avançant en la recerca i amb les contribucions i suggeriments que puguem rebre, aquesta eina sigui cada cop més completa i puguem anar perfeccionant possibles inexactituds en la informació o pràctiques que encara no hi són presents.

A més del treball de recerca i disseny realitzat per part del nostre equip, hem fet servir fonts que han estat vertebrals per a sumar el 600 casos que actualment tenim situats sobre el territori:

Aquest mapa és una iniciativa de l’equip de recerca de Barris i Crisi, coordinat per Rubén Martínez Moreno amb la col·laboració d’Álvaro Serrano Sol i desenvolupat per Gerald Kogler.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s