El barri

En la redacció de l’informe corresponent a l’estudi de cas de Pardinyes es recollirà més informació. Serveixi aquesta entrada com una breu presentació d’aquest barri lleidatà.

Està situat a l’est de la ciutat i delimita al sud amb el riu Segre i a l’est amb el Parc de la Mitjana. Això fa que el barri disposi de la major zona verda de la ciutat de Lleida. Actualment hi viuen una mica més de 13.000 persones i té una densitat de població superior als 18.000 habitants per km quadrat, ja que la seva superfície és de 0,67 km quadrats.

Històricament era un barri fora muralla format per masies (a Lleida es diuen “torres”) i camps de conreu. La seva conformació actual es deu, sobretot, al creixement experimentat amb la immigració interior de mitjans segle XX. Això també en configura la seva composició sociològica i explica alguns habitatges d’autoconstrucció que encara romanen al barri, així com també permet entendre la seva tradició associativa.

Al barri hi ha més de 100 entitats que tenen el seu punt de trobada en el Centre Cívic i és considerat un dels barris amb major dinamisme associatiu de la ciutat de Lleida.

pardinyes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s